Gebruikt u een oude motor die schade heeft opgelopen en worden daarvoor geen onderdelen meer gemaakt? Een typisch voorbeeld dat vraagt om reverse engineering, waarmee we u uitstekend van dienst kunnen zijn. We werken precies andersom als bij een prototype , omdat we uitgaan van het onderdeel dat het resultaat is van de uiteindelijke productie.

We ontleden het product, om stap-voor-stap na te gaan hoe dat in elkaar zit. En belangrijker nog, hoe we het onderdeel opnieuw voor u kunnen produceren. De beste oplossing om een gebroken onderdeel te vervangen en een oude motor of andere onvervangbare machine toch goed te kunnen onderhouden.

Tip: aan de hand van het onderdeel proberen we na te gaan wat er is misgegaan, en waarom het onderdeel kapot is gegaan. Dat levert waardevolle inzichten op over mogelijk zwakke plekken, zodat we daar meteen wat aan kunnen doen.

Specialist in diverse methoden

We zijn gespecialiseerd in diverse reverse engineering methods, altijd afgestemd op het onderdeel waar het om gaat. We stemmen het proces binnen onze business af op de inzichten waar u naar zoekt. Bovendien kunnen we het onderdeel opnieuw produceren, zoals we dat ook kunnen doen voor een prototype of als u zoekt naar professionele tooling.

Tip: benieuwd naar onze reverse engineering methodology of hoe we recent werkten aan reverse engineering projecten voor onze klanten?  We vertellen u er graag meer over, zodat u een beter beeld krijgt van wat we voor u kunnen betekenen.

Voor onze reverse engineering ontvangen we de onderdelen waar het om gaat vanuit heel de wereld. Wij bouwen het onderdeel heel nauwkeurig na. Bovendien kunnen we daar een 3D-scan van maken, inclusief render in onze CAD- en CAM-software. In andere gevallen tekenen we juist vanuit de losse hand, omdat we werken met ervaren specialisten die beschikken over een brede expertise.

We meten alles met de grootste zorgvuldigheid op, om het design daarna helemaal opnieuw te maken. Daarbij houden we rekening met eventuele zwakke plekken in het oorspronkelijke ontwerp, om dat in de nieuwe versie meteen te verbeteren. We tekenen het in en produceren het opnieuw als een nieuw prototype. We maken delen die zijn gescheurd dikker of sterker en adviseren u graag over andere mogelijke verbeteringen die we zien. Op die manier profiteert u optimaal van reserve engineering, voor een onderdeel van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Reverse engineering project

Denkt u na over een reverse engineering project of bent u benieuwd naar onze ervaring op dit gebied? We zijn uw specialist in tooling en prototypes , net als het herstellen van kapotte onderdelen door die opnieuw te ontwerpen en aan de hand van de huidige normen in de hoogste kwaliteit te produceren.

En zoekt u naar de assemblage van ontwikkelde onderdelen, zowel binnen reserve engineering als voor een nieuwe tooling of een enkel prototype? We zijn u graag van dienst met zowel de assemblage als de andere belangrijke diensten. Bovendien kunnen onze operators uitstekend met u meedenken over de mogelijkheden met de diverse (harde) metalen waar we mee werken.

Zoekt u een specialist in reverse engineering of een van onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer +32 11 44 84 13, stuur een e-mail naar [email protected] of gebruik ons online contactformulier . We horen graag van u.