‘Make a prototype!’ Het is een belangrijke stap van het idee en ontwerp naar de daadwerkelijke productie die er uiteindelijk op grote schaal plaats moet vinden. We zijn gespecialiseerd in prototypes, waarmee u de bedachte samenstelling en het ontwerp in de praktijk kunt testen. We bewerken voornamelijk harde metalen, op basis van het design dat u ons aanlevert of waarbij we u zelfs goed kunnen helpen.

Wilt u een krachtmeting laten doen op een bepaald onderdeel of gaat het om een ander onderdeel waarvan u wilt testen of dit aan de normen voldoet? Laat een prototype maken, om dat in de praktijk te testen. Met de daadwerkelijke materialen die u daarvoor wilt gebruiken, die we tot op de grootst mogelijke nauwkeurigheid bewerken op de manier die u voor ogen heeft.

Tip: voldoet het prototype? We delen graag de precieze instellingen en toleranties die we hebben gebruikt, om die door te geven aan uw partner voor de productie op grote schaal.

Prototype laten maken

Een prototype laten maken? Dat doen we voor verschillende organisaties. We ontwikkelen het prototype dat u zoekt, waarna u daar de test of beoordeling mee kunt doen. En blijkt het nog niet naar wens? We gaan er samen met het design team graag opnieuw voor u mee aan de slag. Na aanpassingen maken we een nieuw prototype, waarbij we soms opnieuw gebruik kunnen maken van de eerdere instellingen van de machine. Op die manier kunnen we u vaak heel kostenefficiënt van dienst zijn.

Tip: benieuwd naar de begeleiding die we kunnen bieden richting het productieproces? We adviseren onze klanten bijvoorbeeld over de juiste manier om in te spannen, om beschadigingen of kromtrekken van het materiaal te voorkomen.

Prototype maken

We kunnen een prototype maken voor tal van toepassingen, dankzij het brede machinepark dat we beschikbaar hebben. Bovendien denken we graag mee over het technisch productieproces. Vraagt de tekening om een 1.000e nauwkeurigheid, maar is dat overdreven duur terwijl een 10e nauwkeurigheid ook voldoende is? We adviseren over zowel de technische kwaliteit, de nauwkeurigheid en de kosten waar u rekening mee moet houden. Vanuit onze ervaring met de mechanische gevolgen van bijvoorbeeld toleranties en hoekjes leggen we u uit wat de beste keuze is.

En bent u andersom op zoek naar reverse engineering , om aan de hand van een bestaand onderdeel uit te vinden hoe u de productie opnieuw kunt laten doen? Ook daarvoor beschikken we over de specialisten die u zoekt, om u daar uitstekend mee van dienst te kunnen zijn.

Zoekt u een specialist in prototypes of een van onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer +32 11 44 84 13, stuur een e-mail naar [email protected] of gebruik ons online contactformulier . We horen graag van u.