CNC draaien of frezen en benieuwd naar de verschillen? Door te draaien en frezen kunnen we veel verschillende bewerkingen realiseren. We zetten een paar belangrijke verschillen op een rij, zodat u een beter beeld krijgt van de manieren waarop we u er mee van dienst kunnen zijn.

Draaien en frezen: bewerking van metalen

Benieuwd naar het draaien en frezen met onze CNC machines? We zetten de mogelijkheden voor de bewerking van materialen voor u op een rij:

  • CNC draaien
  • CNC frezen

CNC draaien

CNC draaien is een verspanende bewerking, die we computergestuurd realiseren. Het product dat we bewerken draait. We gebruiken de machine om materiaal weg te snijden van de draaiende vorm. Op die manier realiseren we de bewerking die u zoekt, bijvoorbeeld in aluminium of RVS.

CNC frezen

Het CNC frezen werkt anders, dit lijkt meer op het boren en snijden dat veel mensen kennen. Het gereedschap draait en beweegt, in plaats van het te bewerken product of werkstuk. Frezen doen we op 3, 4 of 5 assen, afhankelijk van de bewerking die u wenst en de manier waarop we het materiaal daarvoor moeten plaatsen.

We kunnen zowel voor het CNC frezen van bijvoorbeeld aluminium als het draaien van RVS en andere materialen vooraf aangeven wat de kosten ongeveer zullen zijn. Daarmee voorkomen we dat u voor verrassingen komt te staan. We weten wat de kosten zijn voor het te gebruiken materiaal, de bewerkingstijd en bijvoorbeeld het tekenen in CAD en CAM. Daarmee krijgt u een beter beeld van zowel de mogelijkheden als de kosten, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

CNC: specialist in draaien en frezen

Zoekt u een specialist in het CNC frezen en het draaien? Sommige bedrijven specialiseren zich in hout , terwijl wij vooral werken met verschillende metalen. Het gaat dan om aluminium en bijvoorbeeld RVS, twee materialen die goed geschikt zijn voor de bewerking door middel van frezen en draaien.

Tip: wilt u hardere metalen zoals staal, ijzer en titanium laten bewerken? Draaien en frezen zijn dan helaas minder goed geschikt. Wel kunnen we u goed van dienst zijn met draadvonken en zinkvonken.

We denken graag met u mee over de verschillende bewerkingen die er mogelijk zijn. Soms kunnen we u goed van dienst zijn met het CNC draaien en frezen, net als met andere bewerkingen van RVS en aluminium. We werken aan uiteenlopende prototypes en andere doelstellingen, bijvoorbeeld om de producten later in een grotere serie te produceren.

Meer weten over CNC draaien en frezen of onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer +32 11 44 84 13, stuur een e-mail naar [email protected] of gebruik ons online contactformulier . We horen graag van u.