Specialist voor 5-assig frezen gezocht? We zijn gespecialiseerd in de bewerking van (harde) metalen, zowel door te frezen, draaien en bijvoorbeeld vlakslijpen . Dankzij de diverse bewerkingen kunnen we u daar op allerlei manieren goed mee van dienst zijn. We beschikking over een breed machinepark, waarover we u bovendien uitstekend kunnen adviseren. Heeft u een bepaalde bewerking voor ogen, maar weinig ervaring met frezen in het algemeen? We leggen u graag uit over het verschil tussen 5-assig en 3- of 4-assig frezen, net als over de andere bewerkingen die we kunnen doen.

Gaat het om 5-assig simultaan frezen of om een andere specifieke toepassing? We zijn u er graag mee van dienst, bijvoorbeeld om aan de bewerking van complexe onderdelen te werken. Lukt de bewerking niet met 3 of met 4 assen of zou dat leiden tot een arbeidsintensief traject dat uiteindelijk niet de beste oplossing is? Wij denken er graag over met u mee, net als andersom. Lukt het ook met 3 of met 4 assen, in plaats van met 5? Onze operators geven u het graag aan, voor een kostenefficiënte oplossing.

Wat is 5-assig frezen?

Het aantal assen staat voor de bewegingen die de frees kan maken. Een 3-assige frees beweegt omhoog en omlaag, naar links en naar rechts en naar voor en naar achter. Met een 4-assige frees voegen we daar schuine bewegingen aan toe.

5-assig frezen biedt bovendien de mogelijkheid om het onderdeel zelf te laten draaien. Dat voorkomt dat we het iedere keer opnieuw moeten inspannen in de machine. Het maakt meer complexe bewerkingen mogelijk, waar we voor diverse klanten regelmatig aan werken. Bovendien werken we op deze manier nauwkeuriger en preciezer, belangrijk als u zoekt naar specifieke toleranties of de optimale nauwkeurigheid.

Simultaan frezen: professionele bewerking

Zoekt u naar een specialist in simultaan frezen, voor een professionele bewerking van uw metalen? Dat is waar we bij Hamofa in zijn gespecialiseerd. Dankzij onze jarenlange ervaring en het brede machinepark dat we hebben kunnen we u daar in alle gevallen uitstekend mee van dienst zijn.

Tip: zoekt u naar een frezer, maar is 5-assig niet nodig? We kunnen ook 3-assig frezen , indien die bewegingen van de frees voldoende mogelijkheden bieden om het metaal op de gewenste manier te bewerken.

We denken graag mee met onze klanten, bijvoorbeeld over het 5-assig frezen van een turbinewiel of een andere meer eenvoudige bewerking. We beschikken over twee freesmachines met 5 assen, zodat we u daar uitstekend mee van dienst kunnen zijn.

Zoekt u een specialist in 5-assig frezen of een van onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer +32 11 44 84 13, stuur een e-mail naar [email protected] of gebruik ons online contactformulier . We horen graag van u.